Kortárs otthon masszázsmedencével és kandallóval

A dél-afrikai Cape Town-ban járunk, egy családi otthonban. A tulajdonosok szerettek volna egy kicsit kiszakadni a városi rohanásból, és egy olyan otthont teremteni, ahol a természet is jelen van, és mindent a nyugalom komponál tökéletesre. Nos, nagyon úgy tűnik, ez sikerült. A házban több helyen találkozhatunk a kör motívummal. Ez elsőre talán nem is olyan feltűnő, pedig ha egy kicsit figyelünk, akkor olyan hangsúlyos helyeken fedezhetjük fel, mint a jacuzzi, vagy a nappali légterébe ereszkedő függesztett lámpatest.

Minimalista építészet

 Eltolható üvegfalak nappali és az udvar egysége

A nappaliba lépve az első, ami ebben a helyiségben az ember szemébe ötlik, az a teret megtörő fehér, kiemelkedő falfelület, és benne a hatalmas kandalló. Ezzel a megoldással nem csak azt lehetett elérni, hogy valódi határolóvonalat kapjon a szoba, hanem a mögötte lévő fa borításból és az ajtók vonalából kiemelkedő fal egyben meghitté, és bensőségessé teszi az egyébként hatalmas belső teret.
A természetes anyagok jelenléte a ház beltéri építőelemeiben hangsúlyos. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az eltolható, hatalmas üveg felületek, a fapadló, a látható gerendázat, a tömörfa bútorok és a szinte mindenhol megjelenő vízfelület.


Minimál ház belső kerttel

Jakuzzi faburkolattal
Betonkeretes kandalló a nappaliban
Modern étkező garnitúra kristálylámpával
3D falburkolat a látványkandalló körül
Modern tömörfa asztallap
Fa mintázatú lámpabúrák
Falra szerelt tévé és ülőgarnitúraNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése