Modern kertes ház megújult belső terekkel

A megbízó legfőbb szempontja az volt, hogy a népes családjából, illetve a nagyszámú baráti köréből bármikor betoppanó vendégei, első pillanattól kezdve otthonosan, kellemesen, lazán érezzék magukat. Azzal együtt, hogy mind az elkülönített „vendéglátói” lakrész, mind a vendégszobák könnyed fesztelenséget sugározzanak, megmaradjon a tulajdonos „privát szférája”, saját, belső birodalma, de a vendégek számára fenntartott rész is legyen kényelmes, modern, és barátságos.

Modern kertes ház megújult belső terekkel

Letisztult forma és színvilág, barátságos természetes környezet, ahol a tervező elképzeléseit nem korlátozza semmi, ezért könnyen belakható és élhető ház kialakítására törekedtünk. Ugyanakkor könnyen tisztítható és kezelhető, nem sérülékeny, felületek kialakítása volt a cél, de semmiképpen sem méregdrága anyagok felhasználásával, mert az megrémíti, és elriasztja a használót a gondtalan, önfeledt használattól. A ház favázszerkezetének szürke színével jól harmonizáló természetes árnyalatok használatát helyeztük előtérbe, időnként egy-egy merészebb árnyalattal hangsúlyozva az ellenpontokat.
Modern kertes ház
A ház két teljesen különálló, és önálló, de egy fedett terasszal összekötött egységekből áll. A hangsúlyosabb nagyobb házrészben lakik a tulajdonos, míg a kisebb házrész elsősorban a vendégek fogadására szolgál. A mi feladatunk elsősorban a nagyobbik házrész kialakítása, "felöltöztetése" volt, a kisebbik, "vendég" házrészben csak tanácsadóként vettünk részt. A nagyobbik - vagy főházrészben a szürkére festett fenyőgerendákhoz a közösségi terekben (előszoba, vendég-WC, konyha-nappali) selyemmatt lakkozású tölgyfa anyagot, és szürke design PVC-t választottunk.
Modern duplex kertes ház
Az előszobában mennyezetig épített tároló-gardrób szekrényt alakítottunk ki, melynek középső traktusa tükörborítású tolóajtókkal készült. Itt ellenpontként, a rubintvörös bejárati ajtó jelenik meg. A magasabb polcozáshoz egyedileg gyártott csapágyazott gurítható tölgyfa létrán keresztül lehet eljutni, mely egyben a vendég WC feletti kis tárolóhoz is biztosítja az utat. Ez utóbbi szintén egyedi gyártású fareluxával került lezárásra, melyet 50 mm széles falamellákból készítettünk. A gardróbszekrénnyel szemben, négyzetlyukasztásos tölgyfa perforált lemez falvédő burkolat látható, erre szereltük fel a rozsdamentes acélból hajlított gémkapocsformát imitáló ruhafogasokat.
Modern étkező lótusz lámpa
Étkező a nappaliban
Modern vendégvécé tölgyfaburkolat
Rögtön a bejárat mellett jobbra található a vendégek számára készített mosdó, melynek alsó parapetjét végig vízszintes elhelyezésű tölgyfa burkolat uralja. A függesztett WC felett rejtett - nyomásra nyíló ajtóval ellátott - tároló kapott helyet. A kék árnyalatait koncepcionálisan alkalmaztuk a fürdő, illetve mosdóhelyiségben.
A konyhában is a tölgyfának, mint anyagnak a használata adja meg az alaphangot, melyet itt is rubintvörös festett üveg egészít ki. A pultszigettel szemben nagy tárolószekrények kerültek beépítésre, melyeket a szintén részben rejtett ajtók, és a síkba dolgozott rozsdamentes borítások tesznek egyedivé. A konyhai felső szekrény pultvilágító lámpái érintésre működnek. Az étkezőben elhelyezett 12 főre bővíthető letisztult formájú ebédlőasztal mellett remekül érvényesül a LÓTUSZ lámpa, és a nagy vörös kanapé. A mennyezetbe simuló I gerenda formát imitáló nagy lámpatestek pedig esténként teljes fénnyel borítják be az egybefüggő teret, és adnak az egész belső térnek meleg, otthonos hangulatot.
Modern szigetes konyha design páraelszívóval
Vinil burkolat parketta hatású
Piros sarokkanapé és fatüzelésű kandalló
A hálószoba és a hozzátartozó fürdő, valamint a gardrób tudatosan lett elkülönítve, kissé elszeparálva, hogy megőrizze az egyébként rendkívül vendégszerető, nagy társadalmi életet élő tulajdonos privát szféráját, és személyes terét. Ezekben a helyiségekben a padlóburkolat gumitömítéses olajozott teakfa, ehhez a domináns színhez készültek el a berendezés faburkolatai is. Különlegesség a hálószoba bejárata melletti falon elhelyezett installáció, mely 2500 darab búzakalászból áll, ezt is a többi bútorral,- és belsőépítészeti kiegészítővel együtt a FORM+ART csapata készítette el. Az ágy mögötti textiles falkárpitot kockánként helyeztük el, vízszintesen pedig rozsdamentes profilokkal választottuk el egymástól az elemeket.
Modern  hálószoba barna függönnyel
Modern hálószoba fareluxával
A fürdőszobában is jellemzően ez, az anyaghasználat dominál, szintén jelen van a többszínű kék árnyalat festett üveg formájában, imitálva a mélyülő tenger színeit, és ezzel összhangban, a hálószobából a fürdőszobába bekanyarodó - egyben mosdós pultként is funkcionáló - komód tetejére, a tengerparti homok színére festett edzett üveglap került. A gépészeti alkatrészek elrejtését, és a hálószobai ablak belső árnyékolását az előszobában már alkalmazott 50 mm széles falamellákból készült egyedi fareluxa adja. A mosdó és a WC feletti, nyomásra nyíló tükrös ajtók, pedig ügyesen elrejtik a szekrények tartalmát. A pultra helyezett asztali lámpa a központi világítással együtt kapcsolódik.
Modern egyedi fürdőszoba vécével
Nagyszerű végeredményként könyvelhetjük el azon tényt, hogy a munka elkészültével, a tulajdonos külön hangsúlyozni kívánta, hogy a jövőben is szívesen látná, ha Ráth Gábor építész és csapata – mint a ház építész-tervezői -, és a FORM+ART Belsőépítész Tervező Iroda (Képes-Harjay Zsolt és Bognár Tibor) – mint a belső design kialakításáért felelős tervezők szorosan együttműködnének, mert ahogy ő mondta, ha újrakezdené, csak velük tenné meg ezt….
Szöveg: FORM+ART (Képes-Harjay Zsolt és Bognár Tibor) - Fotók: Székely Péter
Elérhetőségek:
Form+Art Belsőépítészeti Tervező Iroda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése