Kétszintes penthouse lakás fémcsúszdával

Vagyunk páran, akik gyerekkorban nemcsak bátorságukért, hanem csúszórúdjukért is irigyelték a tűzoltókat vagy, ha tehették volna, akkor a játszótérről bármelyik csúszdát hazavitték volna estefelé. Jó hírünk van! Semmi sem lehetetlen, csak kell hozzá egy kétszintes penthouse lakás New York City-ben, ami magában foglalja a vicces gondolatokat, a kényelmet és luxust. Bár az ötlet, hogy két penthouse lakást egyesítsenek a tulajdonos kiváló ötlete volt a kivitelezést a Wayne Turett által vezetett Turett Collaborative Architects (TCA) irányította.

Kétszintes penthouse csúszdával

Kétszintes penthouse terasszal üvegfelületekkel
A két szintet összekötő spirál fém csúszda nagy szenzációt jelentett a lakásnak, hiszen csúszás közben a hatalmas ablakok által biztosított, teret kiszélesítő látvány fogad bennünket egészen addig, míg le nem érünk a fényárban úszó nappaliba. A spirál csúszda egy gondosan megtervezett alaprajz eredménye, amely egy érdekes alternatíva a meglévő lépcső kiváltására egyfajta különleges és egyedi játékosságot sugározva. Általa soha nem feledhető el vagy éppen hatékonyan provokálható a szabadság érzése. Ezt az érzést leginkább a Nakameguro House példázza, amelynek alkotói három emeletet kötöttek össze egy hatalmas csúszdával.
Kétszintes penthouse csúszdával
Üveg felületű biliárdasztal
A csúszdával ellátott penthause lakást azonban mindenhol a szabad tér, a nyitott terület, a világosság és az üvegfelületek jellemzik. Olyannyira hogy az átlátszó elemek és a semmibe való beesés érzete több berendezési tárgy esetében is visszatér. Vannak itt üvegasztalok, üvegfelületű dohányzóasztalok, üvegből készült biliárd asztal, átlátszó műanyag és ráadásul függesztett gömbfotel is. Ezt kifejezetten erősíti a fehér szín domináns megjelenése, amit csak egy két direkt szín, például a sárga vagy a mályva tör meg egy-egy szobában.
Kétszintes penthouse csúszdával
Kétszintes penthouse csúszdával
Kétszintes penthouse modern fürdőszobája
Kétszintes penthouse barna sárga színekkel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése