Felújított elzászi parasztház rendhagyó lakberendezési megoldásokkal

Az élet kevés lenyűgöző dolgainak egyike az lehet, ha lakóházunk egy hatalmas mediterrán kertnek nevezett levendula mező kellős közepén található. S bár a ház valójában egy felújított 18. századi elzászi stílusú parasztház, a Palau de Casavells építészeti stúdió által mégis megőrzi az összes építészeti jellegzetességét, ami a régi korokban jellemzője volt. Egyszerre tiszteleg az építészet, az antik értékek, a művészet és a vizualitás előtt. Az embernek az az érzése, hogy ezen a helyen már az alvás is nagy kuriózum az egyedülálló művészeti értékek között.
 
Az építők nagy gondot fordítottak arra, hogy a tereket a lehető legkevésbé bolygassák meg és megtartsák az eredeti anyagokat is a maguk szépségében, de mégis modernné és lakható otthonná varázsolják egy az igencsak idős házat. Akár építészeti leckének is felfogható, ahogyan és amilyen gondossággal hangsúlyozzák a tetőt, tartják meg az eredeti építési elemeket, látványként kiemelve az erős falakat, de megőrizve az eredeti, természetes és kézműves anyagokat.

Mediterrán francia kert
Kovácsoltvas mediterrán kerti bútor
Felújított parasztház bejárat


A házat egyszerű színpaletta jellemzi, ahol a természetes anyagok színe dominál, de van néhány pont, amely valódi meglepetésként dobja fel a teret. Bizonyos bútorok, a kék falú hálószoba és mindenekelőtt a hatalmas méretű színes műalkotások sorolhatók ide. Ezek azok a pontjai a belső térnek, amelyek képesek ellensúlyozni a padló hideg kőburkolatát vagy egyes székek keménynek tűnő ülőfelületét. Meghökkentő színek és elemek párosításával a fürdőben is találkozhatunk. Hihetetlennek tűnik, hogy egy fürdőszobában ennyire hatásosan tud megjelenni a farm jelleg egyetlen kékre festett kis kerti ajtó használatával.

Felújított parasztház nappali berendezése
Eklektikus étkező festett régi bútorok
Régi vasszekrény
Rusztikus konyha design székekkel
Egyedi üvegfalú zuhanykabin
Kortárs festmény egy felújított parasztházban
Íróasztal a hálószobában dekoratív képekkel
Maszatolt falú hálószobafal
Ha egyesek számára néhol puritánnak hatna a berendezés, érdemes emlékeztetni magunkat arra, hogy kint a kertben talán 40 fok, levendula illat és tűző napsütés vár bennünket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése