Munkahely az emberért a Google londoni irodája

A Google, mint a világ egyik legjobban sóvárgott munkahelye nemcsak városi legenda, hanem egyesek számára megtestesült álom. A londoni központ hű a többi európai irodához egyedi, otthonos, színes és motiváló a munkakörnyezet. A számos igaznak bizonyult történet, mint az ingyenes étterem, a szuperkreatív munkakörnyezet, hierarchia nélküliség a mérnökök között, itthon elképzelhetetlen juttatások és fizetés emelték oda a céget, hogy a Fortune magazin a száz legjobb munkaadó közé sorolta a céget.

Google londoni iroda belsőépítészet
Google londoni iroda belsőépítészet
Nos, akik a külföldi cégnél vagy anyavállalatnál dolgoznak nem is nagyon panaszkodnak. A cég új, londoni irodája Közép-Londonban a Renzo Piano által tervezett épületben (Giles), közel 15.000 négyzetméteren, a Covent Garden városrészben nyílt meg, ami építészeti csodáiról, műemlékeiről és fantasztikus éttermeiről híres. A recepciónál, a munkavállalókat üdvözölve színes égőkből kirakott Google logó és egy brit zászló mintákkal borított, Union Jack fala fogadja.

Google londoni iroda belsőépítészet
Google londoni iroda belsőépítészet

A PENSON Csoport által tervezett iroda hihetetlenül zöld és környezettudatos. Olyan, mint egy tündérmese, amiben lehet kertészkedni, játszani, táncolni, ahol az újrahasznosított anyagok sem idegenek. Az iroda kialakítása során ugyanis kifejezetten figyeltek az úgynevezett vörös listás anyagokat (higany, PVC, azbeszt, formaldehid, ólom) tartalmazó termékek kerülésére. Így aztán nem meglepő, ha a festék vízbázisú, és a padló széles deszkákból van.

Google londoni iroda belsőépítészet
Google londoni iroda belsőépítészet
Google londoni iroda belsőépítészet

A tereket tekintve van itt 200 fő számára kialakított, ma már elavultnak számító szóval élve közösségi tér (Városháza fantázianevet kapta), hangulatos lámpaernyőkkel megvilágított, hintaszékekkel ellátott szoba és 1250 íróasztal a hozzátartozó irodai székkel. De a dolgozók nem kötöttek sem asztalukhoz, sem idejükhöz. Oda mennek és akkor, amikor akarnak csak a munka meglegyen. Pontosan ezért dolgozhatnak laptopon a tetőterasz titkos kertjének időjárástól sövénnyel védett munkakörnyezetében is, ahol egyszerre, akár négyen is elférhetnek egy boxban. A nyitottság mellett néha ajtókat is használnak, amelyek a tengeralattjárók ajtajaira emlékeztető kerek tárcsás nyitókkal vannak felszerelve. Nem sértésnek szánva, azért azon széles mosolyra fakadtunk, hogy a Google-nál dolgozó néhány kétbites agyú számára kiírták a tengeralattjárós ajtókra: "Ne tekerd, hogy kinyíljon!".

Google londoni iroda belsőépítészet

1 megjegyzés: