A loft stílus spanyolországi hódítása

Mikel Larrinaga enteriőrtervező egyáltalán nem titkoltan, jelenleg loft korszakát éli meg. Ennek kiteljesedéseképpen 2012-ben egy újabb loft lakás került ki a kezei közül, mely továbbviszi az eddig tőle megszokott vonalat, de új szemléletet is megcsillant. Természetesen Mikel Larringa nem tagadhatja le, hogy a festészet és a szobrászat szeretete központi szerepet játszik az életében és apai örökségként (apja: Louis de Larringa) nagyon is meghatározza munkásságát. Lakberendezői tevékenységének színtere baszkföld egyik legnépesebb és nemzeti fővárosnak kikiáltott városa: Bilbao. Legutolsó projektjének központi gondolata, hogy minden kapcsolódjon a külső környezettel és semmi ne akadályozza az úgynevezett szabad áramlást. Éppen ezért a terasz kialakítása olyan megoldással történt, hogy a lehető legkevesebb törést érezze az ember, amikor elhagyja a szobát és valóban a nyitott térbe lép.

Spanyol eklektikus loft lakás

Régi szekrény modern képek
Neobarokk fotel loft elemek
Régi szekrény modern képek
Romantikus mediterrán kortárs lakberendezés
Képdekoráció konyhában
Képdekoráció fehér loft környezetben
A másik központi gondolat és tudatosan új elem az, hogy a lakás lehetőséget ad egy személyes felfedezésre és még a tanulásra is. Minden tárgynak saját története, emléke van, amely a valóságos teret egyfajta virtuális térré tágítja. Ha csak a képeket vesszük szemügyre, akkor azt is mondhatnánk, hogy a bejáraton belépve egy lakberendező-tanösvényre lépünk rá. A képek ugyanis lehetőséget adnak a szemlélő számára, hogy lépésről-lépésre megtanulja, megfigyelje és magáévá tegye azt, hogyan kell bizonyos formájú, témájú képeket keretezni és elhelyezni a lehető legoptimálisabb hatás érdekében. Ráadásul minden percben tetten érhető az egyensúlyteremtésre való törekvés.
Rusztikus lépcsőfeljáró dolgozószoba
Rusztikus hálószoba loft jelleg
Rusztikus hálószoba loft jelleggel
Mór stílusú fürdőszoba
A belső terek kialakításánál a tágasság érzetének növelése, a fények szabadon engedése és a fehér szín dominál. Nem is lehet ez véletlen egy spanyol lakberendezőnél. A lakás által keltett hangulat kifejezetten a barátságosságra és a melegségre törekedett, de a tervező sok helyre becsempészett meglepő és attraktív elemeket, amelyek esetenként meghökkentik, de mindenképpen továbbgondolásra késztetik a szemlélőt. Az izgalmas kaland a teraszon engedi szabadjára az elmét és talán az eddig csendes, visszafogott lélegzet is halk kuncogássá alakulhat, ha megpillantjuk a fürdőkádból alakított terasztavat. Pontosan ugyanolyan szerethető vidámságot jelentő elem ez, mint a pirosas szarvas fej, a nyilak, a "bociszőrős" párna vagy a szék vagy éppen a termékenységszobrokhoz hasonló alkotások.
Spanyol mediterrán terasz berendezés növénytartók
Spanyol mediterrán terasz berendezés növénytartók
Szoboszlai Krisztina


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése