Nyaralás, buli modern mediterrán és minimalizmus Ibizán

A spanyol sziget, mint méltán híres bulihelyszín, mindenki számára ismert, hiszen napsütötte aranyló homokú tengerpartja és pezsgő éjszakai élete egyszerre tette híressé és hírhedtté. Nem is meglepő hát, ha egy holland építészeti stúdió fiatal tulajdonosai örömmel terveznek át egy házat, amely Ibiza lélegzetelállítóan szép Földközi-tengerére néz.

Modern mediterrán villa Ibizán


A Juma Architects minden projektjén belül az építészet, a belsőépítészet és a bútorok harmóniáját keresi. Így történt ez a 2012-ben befejezett Dupli Dos nevű családi villával kapcsolatban is, melyet a Minimum Arquitectura spanyol csapattal karöltve készítettek el. A Dupli Dos elnevezés nem véletlen, hiszen a házat két egymás mellett álló, korábban teljesen külön családi házként szolgáló lakások összeépítésével alakították ki. A lépcsőház érdekessége, hogy a ház hátuljába került és a korábban nyitott lépcső az összeépítés miatt fedett, belső lépcsőházzá vált.
A két ház egy mesterségesen épített magaslaton, de eltérő szintben volt egymáshoz képest, de az építtetők és a tervezők ezt az érdekességet is megtartották, ráadásul a belső kialakításban is érvényesülnek a szinteltolások mind a teraszok, mind a szobák esetében. Annak érdekében, hogy a két ház egységes egész legyen van egy központi tér, ahonnan a különböző szinteket el lehet érni, illetve a teraszokat acélszerkezettel és faborítással egyesítették. Természetesen minden szobából kijárást biztosítottak a teraszokra vagy az erkélyekre, így egyetlen perc sem telik el anélkül, hogy ne érezzük valóban közelinek a tengert. Akinek azonban még ez sem lenne elég, annak eláruljuk, hogy a háznak két saját medencéje is van.
A házat úgy tervezték, hogy csak egy pár, de akár 8-10 ember is kényelmesen elférjen. Bár a házban négy nappali és négy fürdőszoba van, ha csak ketten lakják a komplexumot, akkor képesek leválasztani az alsó szintet és csak egy szobát fürdőszobát és egy irodarészt használni a megszokott helyiségek, mint a konyha és a fürdőszoba mellett. Beépítésre került egy olyan kandalló is, amely a korábbi két házat mindkét oldalon "melegíteni" tudja.
A házban, akárcsak Ibiza utcáin egyértelműen dominál a fehér szín. Ezt egészítik ki a természetes fa alapanyagok és a letisztult feeling. Szinte minden szobában van egy-egy hangsúlyos vagy akár klasszikusan híresnek mondható bútordarab, illetve mindenhol a tágas tér, a kaktusz és a napfény dominál.
Szoboszlai Krisztina

Modern terasz lámpával
Tengerparti ház Ibizán
Tengerparti ház Ibizán
Tengerparti ház Ibizán
Úszómedence mediterrán villában
Napozóágy mediterrán teraszon
Terasz étkező garnitúra fonott székekkel
Eames lounge szék mediterrán villa
Natúr színű kanapé modern enteriőr
Minimál kétoldalú kandalló
Minimál kétoldalú kandalló
Modern bútorok fonott szék étkező garnitúra
Bőr Bárszék reggelizőpulttal
Minimál modern fehér konyha
Dekoráció tükörrel
Konzolos munkapult
Állatbőr szőnyeg modern szék
Lépcsőfeljáró design lámpákkal
Hálószoba fürdőszobával
Hálószoba fürdőszobával
Design lámpa falikar
Mediterrán gardrób
Fehér letisztult fürdőszoba
Modern mediterrán villa Ibizán
Modern mediterrán villa Ibizán
Modern mediterrán villa Ibizán
Modern mediterrán villa Ibizán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése