Mercedes Benz Style - a luxus bútor

Az idei évi milánói bemutatkozó után sokan megjegyezték a Formitalia cég nevét. David és Gianni Overi 1968-ban alapított cége ugyanis nem kevesebbet tesz, minthogy híres autókat (Aston Martin, Lamborghini, Mercedes) visz be a nappalikba. Sok hölgy számára is megoldódhat a lakberendezés kérdése, ráadásul nem akármilyen módon. Az áprilisban bemutatott új kollekció a luxust és a dinamikus dizájnt képviseli. A tökéletes kialakítás a Mercedes-Benzhez igazodó összetéveszthetetlen stílust és magas minőségi színvonalat gördít be a nappalikba. A gyártó Formitalia és a Mercedes-Benz képviselője szerint ezek a bútorok kiváló minőségűek, gondos kidolgozásúak, amelyek nem titkoltan megtestesítik a luxust és a szenvedélyt.

A dinamikus arányok, a feszített formák és görbe vonalak harmóniát, modern könnyedséget sugároznak és azt a benyomást keltik, mintha az űrben lebegnénk. Gorden Wagener a Mercedes-Benz vezető dizájnere is azt mondja, hogy bútorok progresszív (összetéveszthetetlen autóipari identitás), dinamikus vonalat követnek, tükrözik a „Mercédesz életérzést” és megmutatják, hogy az autók is exkluzív, érzelmi élményt jelentenek amellett, hogy funkcionálisan járművek.

Mercedes Benz Style kanapé


A Mercedes-Benz kollekció egy kanapéból, egy heverőből, egy étkező garnitúrából, egy tálalóból, egy házimozi rendszer és tv-állványból, egy komódból és egy ágyból áll. Az ülőbútorok dinamikus, mégis időtlenül elegáns kiváló kényelmet biztosítanak. Fa háttámlájukat a kagyló ihlette, ülőrészük bőrrel vagy szövettel kárpitozott, melynek egy jellegzetes stílusú alumínium lábazat biztosít tetszetős kontrasztot. A pontosan hajlított vonalak általános érzelmi feszültséget generálnak az összes olyan férfiban is, akik ismerik az F125-ös Mercedes modellt.
Az étkezőasztal meglepő formája és megjelenése miatt mindenki tekintetét vonzza. Az asztallapot a négy sarkán tartó központi alumínium „gerenda” az elegánsan faragott kerék küllőket idézi fel. Az asztallap anyaga szürkés színű tiszta üveg, míg a lábazat matt grafit fekete, vagy könnyű selyemfényű változatban kapható.

Mercedes Benz Style étkezőasztal
Mercedes Benz Style étkezőasztal

Az MBS Class 001 nevet viselő kanapét elegáns és kecses vonalak, kényelmes kárpit valamint gondos kivitelezés jellemez. A háttámlát egy művészien tökéletes varrott rész teszi még elegánsabbá; két színváltozata a fekete bőr matt, grafit fekete fém lábakkal, illetve a gyöngyház szürke bőr könnyű, fényes alumínium lábakkal.
Mercedes Benz Style bőrkanapé
A futurisztikus kinézetű székek, forma és anyag szempontjából is érdekesek. A konvex és konkáv vonalak izgalmas összjátéka dinamikus formát hoz létre, az üléshéj pedig rétegelt fából készült a tökéletes és hosszantartó kényelem biztosítása érdekében. A székeknek kétféle gyártott változata van. Az egyik egy zártabb ülőrésszel készült éjkék bőr (optikai kontrasztot biztosít a szürke külső borításnak), a másik fekete burkolatos gyöngyházszürke bőrrel kárpitozott.
Mercedes Benz Style fotel
Mercedes Benz Style fotel
A nemes egyszerűséggel fekvőfotelnek nevezett bútordarab fa keretes, alumínium talapzatos bőrkárpitos darab. Egyik változata a kagyló szürke fa keret világosszürke bőrrel, amely tökéletesen passzol a szürke-kék eloxált alumínium kerethez.
Mercedes Benz Style fekvőfotel
Mercedes Benz Style fekvőfotel
Mercedes Benz Style fekvőfotel
Mercedes Benz Style fekvőfotel

A tálaló jól tagolt, alumínium keretes sci-fi-t idéző berendezési tárgy, melynek üvegajtaja egy sportautóra emlékeztet. Két változata illeszkedik a termékcsalád többi darabjához, így van egy sötétszürke, könnyű selyemfényű alumínium lábakkal és egy másik a Mercedes-Benz eredeti ezüst metál festékével, matt grafit fekete fém lábakkal.

Mercedes Benz Style komód
Mercedes Benz Style komód
Mercedes Benz Style komód
Mercedes Benz Style komód
Mercedes Benz Style komód
Mercedes Benz Style komód
Mercedes Benz Style komód
Mercedes Benz Style komód
Mercedes Benz Style komód
A házimozi megfelelő tárolásához elegáns állványt terveztek, melynek festett hátsó panelja három szárny-alakú fa polcrendszer. Itt is visszajön színben a Mercedes-Benz eredeti festéke, mely jól illik a sötétszürke hátsó panelhoz.
Mercedes Benz Style házimozi fal
Mercedes Benz Style franciaágy
Mercedes Benz Style franciaágy
Mercedes Benz Style ülőgarnitúra
Tegyük magunkat sebességbe!
Szoboszlai Krisztina
A Mercedes Benz Style bútorok forgalmazója:
Art of Home Lakberendezés
2040 Budaörs, Építők útja 2-4. (A Baumax mögött)
Parkolás az áruház előtt lehetséges
Nyitva: H-Szo: 10-20 óráig, Vasárnap 10-19 óráig
Telefon: +36 30 / 210-1357

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése