Otthon a szállodában - egy modern ausztrál boutique hotelben

A boutique apartman hotelek kis méretű, egyedi stílusú, akár szobánként eltérő, a vendégek igényeire kiemelt figyelmet fordító jól megközelíthető belvárosi hotelek.Az ausztrál Yves is a luxus fejlesztésű boutique hotelek egyike, ami Sydney elegáns Double Bay belvárosi részén található. A Jaa Studió által tervezett, 2012 januárban átadott épület hét darab tágas két és három hálószobás apartman, négy saját kerttel. Nagyon közel van a gyönyörű kikötő, a strandok, a parkok és a golfpályák.

Ausztrál Boutique hotel
Minimál boutique hotel


Az Yves külső megjelenéséből szakértő szemek már a benne megjelenő belső teret és azok funkcióit is könnyen megláthatják. A letisztult, minimalista vonalak mellett azért a színpaletta meglepő kombinációja is jelen van, csakúgy, mint a természetes anyagokból készült "state of the art" épületgépészeti rendszerek, beleértve az előre gyártott beton elemeket, a high-tech szalag üveget, a természetes köveket és a magas minőségű fa furnért.

Boutique hotel minimál konyhabútor
Mennyezetre szerelt iránytott fényű lámpa

Az Yves saroképület, így két utcai homlokzata van. Az igazán földszintként funkcionáló földszint egy szinttel az utca szintje felett helyezkedik el, így semmi sem zavarja a kilátást. Semmit sem spóroltak le az építésnél. Figyelmet fordítottak a maximális belmagasság és a minőségi világítás összhangjára, a fenntarthatósági szabványokra és követelményekre, a természetes szellőzésre, a jó épületszigetelésre és a kifinomult vízgyűjtő rendszerre is (helyszíni retenciós tartályok). A padlótól a plafonig minden légkondicionált, a lábunk alatt természetes kő csempék, gyapjú szőnyegek, a hálószobákban és a teraszokon pedig fa padló van. A konyha is gondosan megtervezett. Modern kő csempéi, magasfényű munkalapjai, nagy kamrája, rozsdamentes mosogatója sok könnyen nyitható fa szekrénye és fiókjai vannak.

Minimál nappali és étkező
Minimál nappali fekete és fehér kanapéval

A minőségi kiterjed a márka szintjére is. A konyha teljes berendezését a Miele márka fémjelzi. Beépített hűtőszekrény és fagyasztó, elektromos sütő, gáz főzőlap, mosogatógép és mikrohullámú sütő az alapfelszerelés. A hálószobákban hatalmas szekrények és beépített modulok és plüss szőnyegek vannak, melyek melegséget csempésznek a valóban hatalmas terek világába. A jól megvilágított fürdőszoba kényeztető luxus zuhanyzót és fürdőkádat, dupla mosdót, bőséges tárhelyet, padlófűtést és fűtött törölközőtartót kínál a lakók számára. A terasz pedig egyszerűen egy másik élet lehetőségét kínálja, hiszen este az az ember legnagyobb problémája, hogy kint a teraszon vagy bent vacsorázzon és esetleg kint a teraszon vagy éppen mégiscsak bent aludjon.

Minimál gargrób beépített íróasztallal
Modern étkező terasz kapcsolattal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése