Lakberendezés és enteriőr tervezés fotórealisztikus látványtervek segítségével

A kézzel rajzolt látványtervek között voltak falnézetek, axonometrikus és kétpontos perspektívikus nézetek, amik már adtak némi térérzetet az eredeti alaprajznak. Kiszínezve a végeredmény megszépült, de semmilyen módosítást vagy változtatási lehetőséget ez a tervezési mód nem engedett meg. A szoftverek dinamikus fejlődésének eredményeként megjelentek a ház, illetve a lakberendezési tervezőprogramok kezdetleges képkidolgozottsággal, és viszonylag szegényes elemválasztékkal. A jelen viszont már egészen más. A maketteket, kézi rajzokat főleg az építészetben, de a belsőépítészetben is felváltották a legmodernebb tervezőprogramok, amikkel szemben ma már igen komoly elvárások fogalmazódnak meg. Legnagyobb előnyük az, hogy szinte végtelen mennyiségű variációs lehetőséget hozhatunk létre egy adott témára, és azon belül egy-egy elemet könnyen módosíthatunk.

A virtuális terek 3D érzetet adnak. A képet elforgathatjuk, a falnézeteket szemmagasságból szemlélhetjük. Az eredmény videó formájában is megtekinthető, lementhető és sokkal könnyebben prezentálható. A fotórealisztikus látványterv készítő programok a legteljesebb vizuális élményt adják. Ahogy az elnevezésből is kiderül a látványterv minden eleme szinte tökéletesen emlékeztet a valóságos tárgyakra, és belsőépítészeti elemekre, néha egészen megtévesztve a szemlélődőt. De vajon mi lesz a jövő?
A következő 290nm2-es lakás képein keresztül szeretnék bemutatni, hogy milyen az, amikor egy berendezett lakást a fotórealisztikus látványtervek segítségével már akár a végleges állapotában is megtekinthetünk.


Fotórealisztikus látványterv nappali kanapéval

Fotórealisztikus látványterv fehér nappali és étkező
Fotórealisztikus látványterv gyerekszoba és íróasztal
Fotórealisztikus látványterv gyerekszoba ágy és szekrények
Fotórealisztikus látványterv nappali könyvespolcok és tv állvány
Fotórealisztikus látványterv föld színekkel és virágos feldekorációval
Fotórealisztikus látványterv dolgozószoba
Fotórealisztikus látványterv konyhabútor
Fotórealisztikus látványterv konyhabútor
Fotórealisztikus látványterv tolóajtóval elválasztott szobák
Fotórealisztikus látványterv tiniszoba egyedi faldekorációval
Fotórealisztikus látványterv vendégszoba
Fotórealisztikus látványterv beépített gardróbok
Fotórealisztikus látványterv wc mozaikburkolattal
Fotórealisztikus látványterv fürdőszoba és kád
Fotórealisztikus látványterv fürdőszobabútor
Fotórealisztikus látványterv hálószoba
Fotórealisztikus látványterv üvegveranda


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése