Időtálló trend 90 nm2-en

Hogyan lesz trend független, mégis időtálló egy lakás? Erre a kérdésre ad választ Müller Mónika lakberendező, egy egyszemélyes háztartás számára kialakított zuglói, új építésű, hatlakásos társasházi lakás átalakításával és berendezésével. A közel 90 nm-es lakás tulajdonosa egy harmincas évei közepén  lévő, egyedülálló hölgy, aki művelt, világlátott, szívesen forgat szaklapokat lakberendezés és dizájn témában is, így határozott elképzelései voltak. Így alakult ki ez a jellemzően átgondoltságot és míves anyagokat használó, trend független lakás, ami annak ellenére, hogy az átalakításokat már több éve kezdték meg, mégsem divatjamúlt.


Újraszervezés!
Amikor a lakberendező bekapcsolódott a lakás átalakításába, a társasház még nem is volt teljesen kész, de az alaprajzok láttán már világossá vált, hogy egy igazán rosszul tervezett, belakhatatlan, elnagyolt lakásról van szó. Első lépésként tehát átszervezte a teret, aminek eredményeképpen egy jó nagy nappalit, megfelelő nagyságú hálószobát, dolgozót és hangsúlyosabb előszobát tudott kialakítani. Külön kérése volt a megrendelőnek, hogy a WC különálló legyen a fürdőszobában, amit Mónika úgy oldott meg, hogy spagetti függönnyel és határoló szerkezetekkel elszeparálta a kád területétől.A régi falakat sárgával az újakat pedig pirossal emelte ki az újraszervezést mutató tervrajzon.



Meghatározó függönyválasztás
Bár a térszervezést teljes egészében a lakberendezőre bízta a  megrendelő, a színekkel, bútorokkal kapcsolatban már határozottságot mutatott. Egy nem trendi, de időtálló, inkább szállodahangulatot közvetítő lakást képzeltárnyalatbeli különbségeket mutató színekkel. A nappaliba és az étkezőbe választott sötétítőfüggöny viszont annyira megtetszett neki, hogy ezen felbátorodva, a függönyben lévő színek – lila, bordó, narancs – finoman köszönnek vissza a bézs,homokszín, és barna bútorok mellett, színes párnák formájában.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése