Stig Leander - Egy férfi, aki mindent tud a bababútorokról

A kezdő portfoliót jelentő bölcsők mellet a Leander márka ma már sokféle bútordarabon megtalálható. De legyen az bölcső, babaágy, pelenkázó, etetőszék, vagy kiságy ezekben a bútorokban egy biztosan közös. Mind a tervezők, mind a tulajdonosok, mind a cég a gyermekek fejlődését és igényeinek kielégítését helyezi előtérbe. Már, ami a bútorgyártást illeti. A dán Stig Leander szerint cége termékfejlesztésének egyik fő szempontja, hogy minden bútordarab követik és elősegíti a gyermekek fejlődését és ehhez a szemponthoz igazodik a nyersanyagválasztás, a kivitelezés, a biztonság és a dizájn is. A Leander bútorokat többek közt európai bükkből skandináv dizájn szerint gyártják, amely egyesíti a funkciót és az egyszerű, világos esztétikát.

A gyártás legfőbb elve azonban, hogy a szép megjelenést mindig nagyfokú alkalmazhatóság kísérje. Nem véletlen, hogy a cég számos díjjal büszkélkedhet Európában. A Leander bölcső (felfüggesztett) például valós igény miatt kelt életre. A Leander családba ugyanis ikrek érkeztek, így komoly gondot okozott két gyerekre vigyázni egyszerre. A tervezési munka sem számítógépen történik, hanem általában emberi kéz rajzolja őket a műhelyben, általában organikus formák és egyedi elképzelések alapján.

Leander függesztett bölcső
Leander állványos bölcsőLeander függesztett bölcső

Leander függesztett bölcső
Leander állványos, vagy függeszthető bölcső

A bútorok többnyire egynél több elemből állnak, így alakíthatóak és valóban követni tudják a gyerekek fejlődését és igényeit. Például a rácsos kiságy fekvő felülete szintben változtatható, így az egy idő után izgő-mozgóvá vált kisbaba folyamatos biztonságot élvez. Mivel az oldalak levehetők, a gyerek fejlődésével fokozatosan el is távolíthatóak és meg is hosszabbíthatóak. Ovális alakjuk, fehér vagy világos színük egyszerűvé, elegánssá és visszafogottá teszi őket. A rugós matracot ecotex típusú steppelt pamut borítja, ami keresztülmegy egy speciális hipoallergén tisztító folyamaton, így 60° C-on is moshatóak.
A pelenkázó asztalt egy gyors szerkezetátalakítással például íróasztallá lehet változtatni, így az iskola első éveiben is kedvünk szerint használható úgy ahogyan az etetőszék is.

További Leander bababútorok

Leander átalakítható babaágyLeander átalakítható babaágy
Leander átalakítható babaágy
Átalakítható babaágy
Leander átalakítható gyerekágy
Leander átalakítható gyerekágy
Bővíthető gyerekágy
Leander székké alakítható etetőszék
Leander székké alakítható etetőszékLeander székké alakítható etetőszék
Székké alakítható etetőszék
Leander íróasztallá alakítható pelenkázó
Leander íróasztallá alakítható pelenkázóLeander íróasztallá alakítható pelenkázó

A tervező: Stig Leander

Stig Leander dán bútortervező
www.leander.com

A Leander bútorokat és termékeket forgalmazza:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése