Építészet, lakberendezés és marketing találkozása egy modern irodai munkakörnyezetben

Kreatív emberek találkozásából mindig valami izgalmas dolog születik. Egy amerikai projektben nemcsak a lakberendezés, az építészet és a marketing, hanem a kreativitás, a kreatív élettér - ráadásul munkahelyi - és a történelem is egymásra talált. A VLK Architects Fort Worthben 2400 négyzetméteren álmodhatott az iProspect online marketingügynökség számára az idei évben. Az iroda egy korábban fémelőállításra használt hatalmas raktárépületből vált munkahellyé, ami az ügynökség szerint nemcsak az ügyfelek számára lesz kényelmesebb, hanem a bevételt is növelni fogja. A helyszín teljes átalakuláson ment keresztül annak érdekében, hogy létre jöjjön egy nyitott és együttműködésen alapuló munkakörnyezetet, beleértve a tér korszerűsítését.

Modern irodaberendezés

Modern recepciós pult
A nyílt irodai koncepció lehetővé teszi a mini csoportos üléseket, a konferencia teremmé alakulást, a terek telefon fülkéhez hasonló személyes használatát is. Egy speciális szobában, ami az úgynevezett "agy" helyiség írható falakat és prezentációra alkalmas táblákat találhatunk. Közösségi térként kiemelt szerepe van a konyhának, amely az irodaterület központi területén kapott helyet. Így valamennyi munkavállaló használni és élvezni tudja. A konyha melletti nagy közös tér mobil bútorai állandóan változtatható, ám otthonos környezetet varázsolnak ráadásul a korábban garázsajtóként funkcionáló nyílászárók most egy fedett terasz tágas terére nyílnak.

Modern tárgyaló
Modern meeting room
Modern iroda berendezési ötletek
Megmaradtak a betonoszlopok, válaszfalak és a plafonon kígyózó csőrendszerek. Az üvegfelületek virtuális világot idéző feelingje mellett azonban készült egy emlékfal, ami a Fort Worth-ben lévő korábbi iroda 1905-ös történelmi környezetét (vágóhidak) ábrázolja azzal a céllal, hogy senki ne felejtse el honnan jött a csapat.

Modern iroda berendezési ötletek
Modern tárgyaló berendezési ötletek
Modern munkaállomás
Modern munkaállomás
Lakberendezési szempontból is a nagy találkozások tere a munkahely. A zöldre festett falak, a vintage bőr szék jól megfér a régi, fából készült, anyagmozgatásra használt és dohányzóasztallá alakított úgynevezett dolly-val, a modern világítótestek és hegesztett acéllemezből készült recepció a régi pajtákból származó toló ajtók, a királykék fotelek, a nyers kövek, valamint egy csuklós falrendszer is helyet kapott egymás mellett.
 
Modern munkaállomás
Modern iroda kék fotel
Modern iroda alaprajzNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése