Egy 80-as években épült modern ház átalakítása

A 80-as években ezek az épületek Kuala Lumpurban nagyon divatosak voltak; bungalow-nak hívták őket, amin mi magyarok lehet, hogy picit felderülünk. Az újjátervezők koncepciója a hűség volt, mely megőrzi a ház eredeti építészeti koncepcióját és szellemiségét. A 70-80-as évek korszakának maláj épületeire jellemző a geometriai forma, ám szomorú tény, hogy az ebből a korszakból származó épületek nagy részét mára már lebontották, hogy helyet csináljanak az ál-barokk és balinéz stílusban épült házaknak. Az Interlink Design Solutions belsőépítészeti iroda és munkatársai azon kevesek közé tartoznak, akiknek sikerült a modernista megközelítést összehangolnia a 80-as évek bungaló stílusával, így menekült meg ez 420 négyzetméteres ház, ami egy 800 négyzetméteres terület lankájára épült.

Bauhaus stílusú ház

Bauhaus stílusú ház
Ekletikus lakberendezés

A ház érdekessége, hogy a ház tájolása egyedi, mert nem közvetlenül az útra néz, hanem csak 45 fokban fordul felé, így optimális mérete biztosítja a lakók magánéletét. A fehérre festett épület még jobban kiemeli a geometriai formákat és bár az épület eredeti szerkezete megmaradt, néhány kisebb hozzáépítés is történt. Az üvegablakok sötét alumínium keretei és a kert modern formája mind-mind a ház hangsúlyosságát erősítik. A kert uralkodó bútorai poliuretán kültéri bútorok, mint például a Jaime Hayon tervezésű társalgó, vagy Phillip Starck Toy foteljei és a Kartell szék.

Eklektikus lakberendezés
AK-47-es lámpa
Eames fehér székek

A bejárati folyosó az eredeti bejárat megtartásával és az üveg panelekkel lehetővé teszi a természetes világítást a folyosón, ráadásul a tágas tér érdekében az eredeti belső falakat is ledöntötték. A 12 láb hosszú konyhasziget és a hozzátartozó bár területe lehetővé teszi, hogy az élelmiszer-előkészítés és szórakozás ne különválasztottan és elszigetelten működjön. A fehér, magasfényű konyhasziget érdekessége, hogy a felette lévő rozsdamentes acél polc túlnyúlik a szigeten. A fekete Marquina márvány Spanyolországból származik és uralja az alsó szintet és padlózatát a konyhában, az étkezőben és a nappaliban. A 10 láb hosszú ebédlőasztal török ​​Marmara fehér márványból készült, amelynek monumentalitása nagyon jól tükröződik a 11 láb hosszú fekete keretes fali tükörből is.

Fehér minimál nappali
Eames fehér székek
Márvány asztallap

Az enteriőrökben használt színséma, a fehér-fekete-arany-természetes fa furnér az eleganciát és a luxust szerette volna példázni, így ezt a koncepciót a választott világítás aranyszínű világítótestei és a Phillip Starck által tervezett Gun-sorozat, Castiglioni arany 2097-es elnevezésű lámpája, Eames fehér étkező széke, Citterio fehér, hajlított kanál alakú bárszéke és Eames fekete bőr fotelja, illetve annak lábtartója is jól példázza. Ráadásul a beépített részek és a polcok is a Malajziában felkapott Purple Ray furnérral borítottak.

Eames fehér székek
Faburkolat hálószobába
Dolgozószoba
Citterio kádak

Felső szinten található egy fürdőszobás hálószoba és egy gardrób szoba, a dolgozó és két hálószoba. A szobák mind melegérzetet sugároznak, amit a természetes fának köszönhetnek az emeleten is dominál a fafurnér és aranytölgy fa reluxa óvja az összes ablakot és a hálószoba fekhelye mögötti fal is egy speciálisan kiválasztott Purple Ray furnér. A központi fürdőszoba tágas, trendi és sokak szerint szexi. Nagy ablak, matt üvegfelületek és természetes fény jellemzi, ahol nagy tükör és üvegajtó, Hansgrohe zuhany, Kohler WC és Twin Citterio fürdőkád van.

Bauhaus stílusú ház
Bauhaus stílusú ház Kuala Lumpur

A projekt elnyerte a 2009-es "Silver Award" a lakossági kategóriáját Malajziában.
Szoboszlai Krisztina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése