Letisztult funkcionalista lakberendezés vietnámi tervezőktől

Mindenkinek vannak korszakai. Ilyenkor egy-egy stílus jobban megérinti a lelket, egy-egy ország vagy kultúra feelingje beszivárog a mindennapokba és a színekben, a formákban, az elképzelésekben sokszor megjelennek az ismert motívumok. Pont ilyen a Távol-Kelet szelleme. Vannak, akiket nagyon megérint, vannak, akiket időszakosan és természetesen olyanok is vannak, akiknél elutasításra talál. De milyen egy húsvér távol-keleti tervező és az ottani lakberendezés találkozása Európával? Az alábbi képek segítségével talán sikerülhet az érdeklődőket elrepíteni egy olyan világba, amely két kultúra találkozásával (francia és vietnámi) alakult ki.

Fehér konyhabútor tömörfa étkezőpad


A vietnámi irodával rendelkező My An Pham Thi és Michael Charruault az MM++ építészeti irodai tervezői a hagyományos és a kortárs építészetet ötvözik a legújabb nemzetközi trendeket követő high end anyagokkal és kiegészítőkkel úgy, hogy közben a legolcsóbb megoldásokat keresik. Alapelvük szerint mindenkinek jár egy gyönyörű hely a mindennapi élethez. A 2012-ben átadott családi ház projektjük egy háromgyermekes pár számára készült. A kétszintes ház 255 négyzetméterén 7 szoba és 3 fürdőszoba található. Valljuk be, ez azért nem mindennapi a Távol-Keleten.

A nappali egy amerikai-konyhás feelinget sugározva hatalmas nyitott tér, amely magában foglalja az étkezőt és a konyhát, így a felnőtteknek lehetőségük van együtt lenni a gyerekekkel még főzés közben is. A ház érdekessége az a belső udvar, ami a szoba szerves részeként tetőablakon keresztül beengedve a napfényt tulajdonképpen elválasztja a nappali-konyha-étkező területét a ház többi részétől. Így a természet szépsége, és frissessége valóban az otthon része lett.
Az építészeti elemek – a költségek csökkentése érdekében – egyszerűek, így nem meglepő a vasbeton szerkezet, az egyszerű falazat a tetőszerkezet egyszerű megoldása. A megspórolt pénz biztosította a high end elemeit.
Szoboszlai Krisztina
Tömörfa étkezőpad és ötszemélyes kanapé
Tömörfa étkezőpad
Fehér konyhabútor tömörfa étkezőpad
Kerti növény és kertrészlet a nappaliban
Minimál fürdőszoba üvegtégla elemekkel
Egyedi ágyak beépített éjjeliszekrény
Egyedi sarokba épített franciaágy
Modern vietnámi ház bambusz dekoráció
Modern lakás alaprajz földszint
Modern lakás alaprajz emelet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése