Csodás mediterrán kerti hangulat

A mediterrán kertek egyedi hangulatát természetesen az őshonos növények határozzák meg. Azonban jól megválasztott kerti dekorációs elemekkel, hangulatos lámpákkal, mécsesekkel, egy szép terítékkel barátságos atmoszférát teremthetünk, kerti garnitúránk körül. Ha a képeken látható romantikus, mondhatni tömény mediterrán hangulatot szeretnénk a kertünkben, vagy a teraszon, az ülőgarnitúra körül elérni, feltétlenül be kell tartani néhány szabályt. A műanyagokat teljes mértékben likvidálnunk kell, még apró kiegészítőkben sem lehet jelen.

A tradicionális bútortípus, a kovácsoltvas székek asztalok és szervizkiegészítők ami lehet antikolt felületű, vagy egyszínű. Bátran fessük világos, vagy élénk színekre a fémet ha a feketét unalmasnak tartjuk.
A terítés egyik főszereplője a terítő, mely nagy felületen jelenik meg. A vászon összetétele természetes legyen, len, vagy tiszta pamut, anyagában mintás vagy diszkrét növényi, vagy természeti motívumokkal nyomott. A terítékek összeválogatásában részesítsük előnybe a porcelánt, az üvegkancsókat, a textilszalvétát és a bort is töltsük át egy átlátszó üvegpalackba, így szolgáljuk fel.

Az este főszereplői a lámpások a mécsestartók és a gyertyák. Mécsest szinte mindenbe tehetünk, lámpásokba, úsztathatjuk egy vízzel teli kerámiatálban, vagy éppen egy díszes fém madárkalitkába. Nagyobb gyertyákat helyezzünk a fűbe, vagy közlekedő útvonalak szélére, a lényeg, hogy minél több van belőlük annál látványosabb lesz az összhatás.

Mediterrán kert kis tóval

Nővények és fűszernövények dekoráció
Kerti növények
Kerti asztal dekoráció
Kerti asztal dekoráció virágcsokorral
Összecsukható kerti garnitúra
Hangulatos mediterrán kert
Gyertya dekoráció
Kovácsoltvas kerti székek
Mácsestartó fém lámpás
Lámpadekoráció mediterrán kertben
Pergola alatti ülőgarnitúra lámpásokkal
Mediterrán dekoráció mécses borostyánlevél
Mécsestartók kerti dekoráció
Mediterrán rusztikus kert

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése