Bioetanol kandalló a svédektől

A skandináv Vauni kandalló-gyártó cég kifejezetten a bioetanollal működő szerkezetekre specializálódott. Teszik persze mindezt úgy, hogy a környezetkímélő technológiát meghökkentően formabontó dizájnnal párosítják. Így aztán nem meglepő, hogy a cég vezető dizájnere Markus Grip által tervezett, Globe fantázia névre keresztelt, termék (600 x 610 x 580 mm) a világ első gömb alakú kandallója, amely még extrákkal is bír. Egyrészt mobilis, másrészt 360 fokban elforgatható, harmadrészt nincs szüksége füstelvezetőre.

Vauni bioetanol kandalló


A kandalló tüzelőanyaga bioetanol és körülbelül 5 százalékban a láng színét megfestő valamilyen adalékanyag. A tűztér kialakítása nagyon biztonságos és egy speciális kerámiaszivacs miatt nem szükséges más anyag a működtetéshez, nagyon tisztán ég, nem keletkezik korom, káros égéstermék, füst.

Fekete és fehér Vauni bioetanol kandalló
Vauni bioetanol design kandalló
Markus Grip szerint cégük különös figyelmet fordít arra, hogy minden anyag gondosan kiválasztott, a tűz esztétikai élményéhez igazodó maximális elégedettséget - meleget és látványt - hozzon tulajdonosának. Éppen ezért állítható a melegítő hatás és a lángméret is. Az etanol égők körüli öntöttvas belső tér két változatban, egy matt és egy polírozott fekete gránit megjelenéssel került a piacra.

Vauni bioetanol mini kandalló
Vauni bioetanol asztali kandalló
Vauni bioetanol álló kandalló

A kandalló jelenleg három színváltozatban vásárolható, csiszolt fém, fekete gömb - belül öntöttvas vagy gránit bélés, - és fehér gömb csak gránit béléssel. Plusz szolgáltatás, hogyha valaki nem szeretné a gömböt közvetlenül a földön elhelyezni, akkor opcionálisan rendelhető lábbal is. A kandalló súlya mindössze 38 kilogramm és állítólag egy átlagos 20 négyzetméteres helyiséget minden gond nélkül be is fűt. Üzemanyag tartálya 2 literes, fogyasztása 0,4 liter óránként. A cég pedig azt ígéri, hogy a fullon üzemeltetett kandalló is bírja a tempót 5 órán keresztül.
Szoboszlai Krisztina


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése