Raklap parádé - Íme egy nagyszerű egyedi bútor alapanyag

Egy új raklap darabja 2.400 Ft körül van, egy jobb állapotú használtat 1.200 Ft körül találunk.
1. Rusztikus megjelenés kültérre
Elsőre pazarlásnak tűnhet, hogy négy raklap felhasználásával készítsünk egy kerti asztalt, de az elkészült termék rusztikus megjelenése lehetővé teszi a kültéri és a beltéri használatot egyaránt. Amire érdemes odafigyelni: a.) a raklap ne legyen vegyszerekkel vagy más, esetleg mérgező anyagokkal átitatott, b.) a csiszolás kiemelten fontos szerepű a későbbi kényelem szempontjából.

Kerti asztal rusztikus stílus raklapból


2. Gördülékeny megoldások
Mindössze kettő raklap elegendő lehet az alábbi kültéri asztal kivitelezéséhez, melynek hatalmas előnye, hogy egyetlen laza mozdulattal arrébb gurítható, ha véletlenül – például napernyő hiányában - az árnyékot akarnánk követni. De néhány tálca segítségével, ügyes, terítős megoldású takarással akár zsúrkocsivá is válhat. Na és a színe!? Az idei évi trend szerint akár zöld is lehet.

Kerti dohányzóasztal raklapból

3. Gördülős megoldás beltérre
Tökéletes ötlet egy kávézóasztal megvalósítására és a legegyszerűbb megoldás beltérre, ha az igényesen csiszolt asztalokat a kültéri megoldáshoz hasonlóan egymásra helyezzük, és görgős lábakkal látjuk el. Csak a használatra vonatkozó előzetes elképzelésünk szabja meg, hogy lesz-e benne két tartórész vagy az alsót az igazi lábak imitálása érdekében egyszerűen eltávolítjuk.

Görgős egyedi dohányzóasztal nappaliba raklapból

4. Modern külső egy üveglappal
Akinek elege lett a rusztikus gyönyörködésből az egy egyszerű üveglappal modern külsőt varázsolhat a fent említett bármelyik típusból is, vagy egyetlen raklap felhasználásával és négy érdekes lábazat hozzáadásával ultramodern dohányzóasztalt kreálhat. Bár színben valahogy mégis a fehér és a fekete a legérdekesebb, semmi ne gátoljon meg bennünket attól, hogy saját kedvenc színünket alkalmazzuk!

Modern raklap dohányzóasztal üveglappal, görgőkkel

5. Egzotikus külső, egzotikus élmények
Akár egy keleties izgalommal berendezett otthon, akár a tipikusan ülősen-fekvős teázó asztala lehetne a következő megoldás, mely színei változtatásával különféle kultúrákat idézhet fel. A képen látható például erősen Marokkóra hajaz és már csak a jázmin vagy menta teát kínáló kereskedő hiányzik a képről, akivel mindenképpen alkudozni kellene az asztal megszerzése érdekében.

Fiókos festett dohányzóasztal keleti stílkusban raklapból

6. Raklap a dolgozószobában?
Egy komolyabb, teli lapos merevítéssel, egy strapabíró asztallappal és négy általunk választott asztallábbal bármelyik irodába dizájnos íróasztalt varázsolhatunk. Amennyiben raklapforgalmazó lennék ilyenre cserélném le az összes irodai dolgozó íróasztalát, saját termékünk sokszínűségét hirdetve.

Egyedi íróasztal raklapból

7. Konyhasziget kreatívan
Ha komolyabb babérokra törünk, akkor a raklapok felhasználásával (3, 6 db) készíthetünk egy konyhai reggeliző, ebédlő asztalt vagy egy konyhaszigetet is. De egyes kulcsos házi, turizmusban érdekelt vállalkozók számára a tornácokon alkalmazva érdekes megoldás lehet a reggeli kávézós, pirítós kenegetős ébredéshez is a vendégek számára.

konyhasziget és reggelizőasztal raklapból

8. Műanyag raklapból kanapé
Ha valakinek olyan szerencséje van, hogy műanyag raklapokra akad, akkor könnyedén kanapét készíthet belőlük. A nagyobb műanyag raklapokat kettévágva, néhány rozsdamentes acélmerevítő és egy kényelmesen süppedős párnázat segítségével, olyan ülőbútorunk lehet, melyet minden tizenéves szívesen befogad szobájába. A vitatkozás tárgya csak a párnázat szövetének színe.

Kanapé műanyag raklapból

9. Kanapé és tárhely
Bonyolultabb megoldásúnak látszik ez a habszivaccsal és párnákkal borított heverő. Ám, ha a raklapok összekapcsolására megfelelő és tartós megoldást találunk olyan kétszintes, tárolóval ellátott bútordarabhoz jutunk, amely esetlegesen még ajtókkal is „beburkolható”. Egy gond azért akadhat vele: a mérete igen nagy, és a tárolásra alkalmas polcok keskenységük és mélységük miatt felvehetik a kisgömböc effektust, elnyelve ezzel bizonyos hátracsúszó tárgyakat; örökre.

Sarokgarnitúra egyedi polcokkal raklapból

10. Kültéri hintaszék
A raklapok tetején lévő lécek alkalmasak lehetnek egy felfüggesztett kültéri hintaszék megvalósításához. S bár a megoldás érdekes nem vagyok benne biztos, hogy megéri a fáradtságot és a vesződést a dolog. A csiszolás után még fúrkodni és fűzögetni kell, majd a kihelyezést követően még a párnázat gyártásával egy időben figyelmeztető táblát is kellene írni annak érdekében, hogy milyen a termékünk teherbírása.

Kültéri függőfotel, hintaágy raklap lécekből
A fenti elképzeléseket látva mindenképp remélem, hogy a nekem felajánlott raklapok EU-szabványosak, illetve a sok érdekes megoldás láttán nem is tudom, szurkoljak-e magamnak vagy szorítsak az ismerősömért.
Szoboszlai Krisztina
További ötletek...
Cipőtartó, cipőtároló kis raklapból
Egyedi képtartó szekrény, vitrin raklapból
Egyedi lámpa raklap elemekből
Egyedi tükör raklap háttéren
Fali kerékpártároló és könyvszekrény raklapból
Cicaágy maradék raklapból
Cica fekvőhely deszkábó, ládából
Növénytartó láda erkélyre teraszra raklapból
Sarokbútor, olvasósarok egyedi raklapból
Piros fa napozóágy raklapból
kanapé használt raklapból
Egyedi fa lépcső készítése raklapból
www.lakberinfo.hu

1 megjegyzés:

  1. Sziasztok,

    nagyon jó ez a raklap parádé, készítettem én is egy modern ülőgarnitúra modellt otthon magamnak raklapból!

    Nagyon király!

    Üdv!

    VálaszTörlés