Színes lakberendezési elemek és az üveg egysége

Térszervezés: A nagyszerű belsőépítészeti munkáiról ismert brazil székhelyű Fernanda Marques Arquitetos Associados most egy malibui luxus apartmanon hagyta a kézjegyét. Az eredmény igencsak látványos. A lakótér hangsúlyos része az alsó szint, ahol a tervezők különböző funkciójú terek teljes összhangjára törekedtek. A konyha egy átadópulttal az étkezőhöz kapcsolódik, az átlátszó üveglépcső a szintén üveglapokből épített liftaknával fonódik egybe, a nappali pedig a galériás kialakítású házimozizásra is alkalmas emeleti blokkal képez egységet. Több térelválasztó elem is üvegből készült, mert a cél az átláthatóság volt, a térérzet növelése. Az emeleten a hálószobákat, a fürdőket és a különleges átlátszó falú medencét találjuk. 

Nappali és üvegfalú galéria


Dekoráció: Ami ezt az otthont igazán különlegessé, élhetővé, és izgalmassá teszi az az erőteljes, és nagyon jó érzékkel összeállított színkavalkád. Mindezt a lakberendezési kiegészítőkkel érték el. Nagyméretű színes képek, több kisebb dekorációs elem, dobozkák, asztali lámpák, szobrok, az üvegvázák, amik már színes változatban jelennek meg. A térbe beereszkedő üvegcsillár a lilás tónussal, valamint a színes textilből készült függőfotelek. Érdemes megfigyelni, hogy a kiválasztott képek mindenhol a az adott fal méretéhez illeszkednek.

Bútorok: A bútorok válogatásánál is az egyediség volt a vezérlő elv. A nagy terek nagy bútorokat kívánnak, és a fő darabok, a nagy és kényelmes kanapék vonala egységben van a jellemzően szögletes lakás vonalaival. Ezt töri meg néhány különleges ülőbútor - amit a tulajdonos egy New Yorki aukción vehetett meg - mint például a Campana fivérek széke, vagy Ron Arad kanyargós ívű rozsdamentes acél kanapéja.  
Anyagok: A legnagyobb felületen használt padlóburkolat a Persiano mészkő, ezáltal minden sokkal világosabb, és természetes hatású, helyenként falburkolatként is megjelenik. A rozsdamentes acél és az üveg széles körben jelenik meg, a lépcsőlapok, és a lépcső oldalfala is üveg. Bár ekkora felületek üvegből való kialakítása komoly költség, de a végeredmény magáért beszél: kifinomult, világos és barátságos.


Ron Arad rozsdamentes acél kanapé
Üvegvázas liftakna és üveglépcső
Bársony kanapé, üvegváza dekoráció
Dekoráció színes üvegvázákkal
Festmény, kép és poszter dekoráció
Modern enteriőr és üvegcsillár
Üvegcsillár nagy belmagassághoz
Étkező és képek mint dekoráció
Zeneszoba szólógitárokkal
Üvegfalú átlátszó lift lakásban
Minimál szigetes konyha és átadóablak
Üveg lépcsőlapok
Üvegpadló, üveg lépcsőlapok
Házimozi projektorral automata sötétítés
Márvány burkolatú fürdőszoba és üveg zuhanyajtó
Függőfotel
Üvegmedence a lakásban
Átlátszó falú üvegmedence
Üvegmedence rozsdamentes korlát
Luxus apartman alaprajz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése