Trend a rend, minőségi burkolat minimál térben

A minimalizmus, mint művészeti stílus elsőként a 60-as években jelent meg, főként a festészet és szobrászat terén. Az irányzat jellegzetessége, hogy a műalkotás egyszerű alakot ölt fel, törekszik a nullához való érték eléréséhez. A művészet abban tér el a megszokott környezettől, hogy a letisztult értékeket a hétköznapi geometriai tárgyaktól elválasztja. Jellemző rá, hogy az egyszerű vonalak, a személytelenség és a modellező irányzatban fejti ki önmagát. Lényege, hogy a vázlatok egyszerűségét a modern technológia kelti életre. Magyarországon az építészetben csak a ’90-es évek derekán találkozhatunk vele.

Fejlődő világunkra jellemző, hogy egyre több és több impulzust bocsájt ki a halandó ember felé, aki ezért egyre inkább arra törekszik, hogy otthonában a teljes nyugalom öltsön testet. Ennek elérése érdekében az építészetben is a legmegfelelőbb megoldást keresi. A letisztult, tág terek, a beszűrődő természetes fények játéka teremti meg ezt a nyugalmat, és ezáltal egy békét és biztonságot nyújtó otthont. Vannak, akik ezt a meghittséget tovább fokozzák a feng shui szabályaival. 

Mészkő homlokzati burkolatHomlokzat természetes kővel
Kültéri dekorburkolat homlokzatMediterrán homlokzat


Mészkő lapok külső burkoláshoz
A minimál stílust a Jura mészkő a legsokoldalúbban tudja kifejezni, ami a viszonylag visszafogott színvilágának és különböző felhasználási módjának köszönhető. Természetéből fakadóan egyfajta különlegességet is hordoz magában, a jura kori élőlények megkövesedett fosszíliáit. Úgy is nevezhetnénk a Jura mészkövet, mint az évmilliók értékét és a modern kor múzsáját. 
Belsőépítészek és lakberendezők legkedveltebb műfaja ez az irányzat, mivel kihívást jelent számukra. Bármilyen épületről is beszéljünk, legyen az bevásárló központ, luxus villa vagy több generációs ház, esetleg egy kisebb garzonlakás, ahol a különböző funkciókat betöltő terek egymásba nyílnak, ezzel hangsúlyozva a könnyedséget és a folytonosságot. Az ezekben a terekben elhelyezkedő tárgyak egymáshoz való kombinálásához kitűnő választás a Jura mészkő. 

Mészkő beltéri burkoláshozMészkő lépcsőlap
Dekorburkolat nappalibaDekorburkolat beltér

Mészkő lapok külső burkoláshoz
Amilyen hidegnek tűnő burkolatról van szó, annyira harmonizál a meleg hatású fa padlóburkolatokkal és a különböző színárnyalatú falakkal. A tükörrel és az üveggel egy áthidaló egységet alkotva, olyan végtelenül egyszerű tér hozható létre, amely még tágasabbnak tűnik. A természetes fény beengedésével pedig világos, tiszta helyiségeink egyfajta egyensúlyt teremtenek a külső környezettel is. Egy modernebb építészeti stílust tükröz a fémekkel való kombinálása, melyekkel erős és exkluzív tereket alkot.

Mészkő járólap fürdőszobaMészkő padlólap közlekedőbeSötétszürke pala burkolólap

A természetes kő egyszerűsége, különleges felülete és egyedi színvilága az, amiért a minimál stílus megtestesítője. A csiszolt mészkőnél merészebb felületű a hasított pala, amely mélyebb, hideg tónusú és változatos színvilágú lehet. Bár egyszerű burkolatnak tűnik, de közelebbről nézve, végig simítva a felületét, felfedezhetjük a barázdákat. Színvilága a minimalizmus misztikuma, és a technikai egység felé húzódik az egyszerűsége által. Fémmel alkotott egységét a pontos mérnöki maximalizmust képes életre kelteni.

Egyedi beltéri burkolólapDekorburkolat nappaliba

Költöztesse otthonába a nyugalmat, válassza a természetes burkolatot!
A természetes kövek és cserepek forgalmazója:
Mediterrán Építőház Kft.
Mediterrán Építőház Budaörs
Járjunk természetesen!
2040 Budaörs, Károly király u. 16.
Telefon: 06 23/500 770
e-mail: info@mediterranepitohaz.hu
Várjuk Önt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése