Hamisítatlan loft hangulat dunai panorámával

Elképzelései megvalósításában örömmel vettünk részt, mert tudtuk, hogy ebben az ingatlanban hatalmas tervezési lehetőségek vannak. A lakás egy műemlék gázgyár épületben helyezkedik el, melynek a homlokzata vakolatlan, tisztított téglaburkolat, ezért a teljes felületet helyreállítottuk. A cél olyan otthon kialakítása volt, amely nyugodt és modern, amit a tiszta vonalak és a férfias színes jellemeznek. A tér kapta a főszerepet, amelyben rejtett műszaki megoldásokat és a legújabb technológiát használtuk.

Mivel a betonfödém csak kis javításra szorult, ezért minden épületszerkezeti elemet felújítottunk és láthatóvá tettünk. Még az elektromos kapcsolókat és dugaljakat is kézre eső energiaoszlopokra helyeztük, hogy ne kelljen a falba süllyeszteni. A galéria üvegfalait is úgy építettük, hogy engedje láttatni az épület szerkezet. A lakást a kiemelt és süllyesztett terek jellemzik. A nappalit és az étkező területét dobogó különíti el, melynek a falába könyvespolcokat rejtettünk. 

A nappali, a konyha és az étkező területén gyöngyházfényű vinyl burkolatot használtunk. A szokatlan térhasználat a fürdőbe lépve folytatódik tovább, mivel a 4,5 m-es tolóajtó az üvegfal előtt elhúzva engedi be a felfrissülni vágyókat. A láttatás és könnyedség jegyében üvegből készült a fürdő fala is, amelyet szükség szerint rolóval takarhatunk.

A mosdó is az átláthatóság elgondolásából került a térbe, ahol a víz egy hightech csapból érkezik a mennyezetből egyenesen a mosdótálba. Az előtér madárfészek rajzolatú tapétája egyedi tervezés, amelyet kislányaim rajzai ihlettek. A mintát a tulajdonos saját nyomdájában vetettük papírra. A bejárat feletti üvegfolyosó, ahonnan a felső helyiségeket és a tárolókat érjük el, már nem is olyan szokatlan jelenség a mennyezeten lógó öreg motor mellett, mellyel a tulajdonos minket is meglepett.


Tervező: Szilas Ádám
Showroom és iroda: 1081 Budapest, Kiss József u. 19.
SZILAS ÁDÁM

VEZETŐ TERVEZŐ, CÉGVEZETŐ

Tel: + 36 20 969 9388

www.adamdesign.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése